Treceți la conținutul principal

Egipt - excursii optionale din Hurghada

Egiptul, pe lângă mare, soare și plaje cu nisip fin ne oferă multe alte activitați de petrecere a timpului liber. Dacă alegi Egiptul doar pentru a sta în resort, nu te aștepta să primești ceea ce primești de la un resort din Turcia de aceiași categorie și la același preț. Să spunem lucrurilor pe nume resorturile din Egipt sunt net inferioare celor din Turcia când vine vorba de calitatea serviciilor pe care le oferă precum și la curățenie. Chiar dacă aceste resorturi sunt spectaculoase, camerele sunt spațioase de-a dreptul imense micile detalii fac diferența. Unul dintre acestea ar fi mâncarea care este mult mai slabă calitativ și mai puțin diversificată. Nu vei muri de foame cu siguranță pentru ca ai de unde să alegi din zecile de feluri oferite dar condiția este să nu fii foarte pretențios.  Alt aspect este divertismentul care este slăbuț iar în unele locații chiar inexistent sau contra cost.

Așadar dacă mergi în Egipt doar pentru a sta în resort s-ar putea să te întorci dezamagit.
Cu toate acestea Egiptul ne oferă foarte multe alternative de petrecere a timpului liber în afara resorturilor. Aceste excursii (de o zi) se pot rezerva la recepția hotelului, la touroperatorul cu care călătoriți sau la una din agențiile locale din Hurghada. Atenție mare la prețuti acestea diferă foarte mult funcție de cine oferă pachetul și pot fi diferențe chiar și de 130% (adică mai mult decât dublu).
Dacă luați excursia de la o agenție locală asigurați-vă ca este o agenție autorizată/ licențiată și că aceasta oferă servicii de calitate. Ar fi indicat să obțineți recomandări pentru respectiva agenție de la alți turiști care au călătorit cu ei.

Cereți detalii scrise despre ce anume include pachetul chiar dacă îl cumpărați de la touroperatorul dumneavoastră. Este o practică des întâlnită ca la prezentarea orală a pachetului să ai incluse anumite obiective iar la fața locului ghidul să îți spună că nu sunt incluse și să te taxeze suplimentar pentru respectiva atracție. Nu este tot timpul vina agenție care vinde, uneori și ghizii încearcă să facă un ban în plus. Ar fi bine să vă informați la agenție cât trebuie să plătiți pentru intrările la obiectivele neincluse în pachet pentru a avea termen de comparație pentru spusele ghidului.

Țineți cont atunci când planificați excursiile că doar orele de plecare sunt fixe. Orele de retur la hotel pot fi mult mai târzii decât cele menționate anterior. Pot fi datorate faptului că se lungesc turișii cu pozele, că unii întârzie la ora menționată pentru întâlnire la unele obiective, că drumul e aglomerat etc. Aceste ore depășite vă pot face să pierdeți chiar și cina târzie sau să vă scurteze somnul iar dacă a 2-a zi aveți planificată o altă excursie veți fi mult mai obosit decât aveați impresia inițial.

Dacă hotelul dumneavoastră oferă posibilitatea, solicitați micul dejun la pachet. De regulă în excursii singura masă inclusă este prânzul (sau cina în deșert). Opririle pe traseu sunt la locuri prestabilite unde prețurile nu sunt tocmai mici. Luați la voi și cât mai multă apa plată. O să aveți nevoie.


Cum spuneam, din Hurghada există o mulțime de variante de excursii și am ajuns la concluzia (din păcate prea târziu) că o săptămână în Egipt este mult prea puțin pentru a ajunge în toate excursiile interesante.

Am să vă descriu câteva dintre ele.

Excursie de 1 zi la Cairo

Pentru această excursie ai varianta ieftină cu autocarul sau varianta scumpă cu avionul. Nu câștigi foarte multe ore în a 2-a variantă dar este relativ mai comod să te plimb prin aeroport decât să stai 6 ore în autobus. Deși dacă nu ai probleme cu somnul în mijloacele de transport în comun nu e o problemă, drumul fiind noaptea poți dormi în voie.
În mare această excursie cuprinde (sau ar trebui să cuprindă) o vizită la Muzeul Egiptologiei, 






un tur al orașului, un tur al orașului cu vaporașul opțională la unii (Nilul în zona Cairo este mult mai murdar decât în zona Luxor așadar dacă doriți să alegeți doar o plimbare din cele 2 o recomand pe cea din Luxor), prânzul de forma bufet la un restaurant local, vizita la platoul Ghiza cu oprire la piramide, la Sphinx și la zona panoramică. 






Pe lângă acestea funcție de agentie sau ghid veți fi duși la diverse magazine cu care au ei contract și anume parfumuri, papirus, alabastru etc. La masă de regulă este inclusă doar mâncarea iar băutura se plătește suplimentar și nu tocmai ieftin.


Excursie de 1 zi la Luxor

Luxorul este una dintre cele mai cunoscute și mai populare atracții din Egipt. Excursia în această localitate include vizitarea mai multor atracții turistice precum Templul Karnak,







 Templul Hatshepsut





Valea regilor și/sau Valea reginelor,





colosii lui Memnon, 


croaziera pe Nil sau traversarea Nilului cu barca, masa pe vapor sau la un restaurant pe partea opusa a Nilului. 



Optional se poate alege o excursie pe insula bananelor. 



Suplimentar opriri la ateliere de prelucrare a alabastrului, papirus, etc. La masă de regulă este inclusă doar mâncarea iar băutura se plătește suplimentar și nu tocmai ieftin.


Excursii în Sahara

Existămai multe variante de excursii în Sahara mai lungi sau mai scurte, mai simple sau mai complexe pentru toate gusturile. În cele scurte poți să alegi un singur mijloc de transport și anume plimbare călare pe cai în deșert, plimbare cu jeepul, 



plimbare cu ATV-ul, 





plimbare cu buggies.


În varianta complexă (aleasă de noi și pe care o recomand) ai o combinație de mai multe activități. Ești preluat de la hotel cu jeepul după care ești dus la un centru unde îți sunt prezentate principiile de bază pentru folosirea unui ATV, primești o eșarfă pentru cap și față și poți închiria ochelari speciali. 





Urmează apoi plimbarea cu ATV-ul după care se revine în același loc de unde se pleacă cu jeepurile spre un sat de beduini.



Acolo ai ocazia să te plimbi cu un buggie, să călărești o cămilă, 






să asiști la pregătirea lipiilor tradiționale și bineînțeles că și degustarea acestora. Ziua se încheie cu un spectacol cu dansuri din buric, 


dansuri tradiționale 



precum și jonglerii cu foc. 



Tot acolo se servește și cina.

Este o experiență pe care atât noi cât și cei mici dorim să o repetăm.



Vă place mai mult apa decât istoria sau tradițiile? Aveți de unde alege și în acest domeniu. Puteți face o excursie la
Insula Paradisului
O plimbare cu vaporul spre insulă iar pe traseu există o oprire pentru sorekeling. 






Apoi puteți petrece 2-3 ore relaxate pe o insulă superbă unde veți servi și prânzul.



Dolphin House
O denumire improprie. Este defapt o plimbare cu vaporul in cautarea delfinilor.






Vaporul cu fundul de sticla
Din interiorul căruia puteți admira coralii și superbii peștișori colorați din largul mării roșii.




Exista si varianta excursiilor scurte pentru a vizita aquariul din Hurghada sau pentru a innota cu delfinii.


Asadar calculați atent ce anume doriți să vedeți deoarece timpul e prea scurt pentru a le parcurge pe toate într-o săptămână.


Multumesc Diana Stancu Photography pentru pozele profi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce „trebuie să știi” atunci când călătorești în Egipt

De curând m-am întors dintr-o superbă vacanță în Egipt (asta dacă fac abstracție de un incident avut cu paza hotelului și oamenii touroperatorului ETI, despre care probabil ați citit deja) petrecută alături de familie și un grup numeros de prieteni.  Înainte de a pleca am citit destul de mult deoarece Egiptul este o țară în care trebuie să mergi pregătit din mai multe puncte de vedere. Am să vă împărtășesc și vouă ce am aflat. Să o luăm cu începutul PASAPORTUL    În Egipt se poate intra doar cu pașaportul electronic. Unii zic că e posibil și cu cel temporar dar eu zic să nu riscați dacă nu e neapărată nevoie. Foarte important este să fiți atenți la valabilitatea pașaportului care trebuie să fie de minim 6 luni de la data întoarcerii în țară. Altfel ar putea să vă treziți că vă este refuzată îmbarcarea la controlul de la check inn. Pentru detalii suplimentare legate de condițiile de călătorie puteți accesa site-ul MAE . VIZA Este p...

Disneyland Paris – cum ajungem?

Cum ajungem la Disneyland Paris? Ca să răspundem la această întrebare trebuie întâi să analizăm de unde venim, ce distanță avem de parcurs și foarte important de ce buget dispunem. Avionul Este celmai rapid mijloc de transport până în Paris sau aproape de acesta. Parisul este înconjurat de 3 aeroporturi. Charles de Gaulle – este cel mai mare aeroport și cel mai aproape de parcul Disneyland. Are 7 terminale deci trebuie să fii foarte atent la detalii. Aici zboară în general companiile de linie.   Este situat la aproximativ 35-50 km de parc, funcție de varianta de traseu aleasă. Fiind atât de mare este recomandat ca la check inn să vă prezentați cu 3 ore înainte deoarece sunt șanse mari să nu reușiți să efectuați check inn-ul la timp mai ales că majoritatea companiilor utilizeaza deja self check inn. Adică, te ocupi singur de cântărirea bagajelor, etichetarea acestora și expedierea lor pe bandă.   Prima dată când am efectuat self check inn am a...

Barcelona văzută într-o săptămână

Să vă spun cum a decurs vizita noastră de o săptămână în Barcelona. Am plecat de pe aeroportul din Timiăoara cu o întârziere considerabilă din cauza condițiilor meteo. Noi am fost printre cei norocoși (deși călătoream cu o cursă low cost – Wizzair ) deoarece cu jumătate de oră înainte de a pleca noi, o cursă a unei companii a fost anulată). În aeroportul din Barcelona, deși era trecut de ora 1 (ora lor) încă circula autobusul 46 care a venit primul așa că nu am mai așteptat cursa A1 (cursa specială de aeroport). Am plătit 2 euro de persoana direct șoferului, deoarece la acea oră nu găseam chioșcuri deschise de la care să achiziționăm bilete T10. Drumul a fost în sistem formula 1, așa că am ajuns foarte repede în Placa dEspanya unde era situat hotelul nostru. Pentru prima zi, am ales să vizităm Montserrat . Trenurile pleacă din stația de tren Placa Espania din oră în oră la și 38 de minute. Noi l-am prins pe cel de la 8.38. În gară există automate de bilete care iți...

Disneyland Paris – bilete sau abonamente ?

Cum spuneam în postarea precedenta, din punctul meu de vedere cea mai rentabilă variantă este cea a cazării la hotelurile parcului deoarece aceste pachete oferă și intrarea în parcuri. Dacă ai ales o cazare în altă parte ai nevoie de bilete de acces în cele 2 parcuri. Există o mulțime de variante. Pentru a vedea care variantă de bilet ți se potrivește cel mai bine sau este cea mai rentabilă trebuie să știi cât timp ai la dispoziție sau mai bine zis câte zile vrei să petreci în parcuri. BILETE Biletul de 1 zi este rentabil în momentul în care timpul tău este limitat și nu poți sta mai mult de 2 zile. Acest bilet se găsește în 2 variante. Varianta 1 zi/1 parc – permite vizitarea unui singur parc la alegere într-o zi sau varianta 1 zi/ 2 parcuri care permite accesul în ambele parcuri în aceiași zi. Acest bilet poate fi achiziționat online sau la poarta parcului iar prețul lui diferă funcție de ziua în care se face accesul în parc. Există 3 perioade aferente ce...

Disneyland Paris – când anume mergem și cât stăm în parc ?

Am fost întrebată de mai multe ori despre Disneyland Paris, despre detalii organizatorice, când este cel mai potrivit să vizităm, cât timp alocăm acestui parc, unde ne cazăm , cum ajungem în  parc, etc. Am să încerc să răspund acestor întrebări în următoarele rânduri și următoarele articole. Când anume mergem? Disneyland Paris este deschis pe parcursul întregului an așadar putem merge oricând avem posibilitatea. Totuși ar fi bine să ținem cont de vacanțele școlare ale elevilor din Franța când parcul este extrem de aglomerat. Această aglomerație se transformă în timp pierdut la cozi în loc să te bucuri de atracții. Vremea este schimbătoare în ultimii ani așadar nu mai putem spune că lunile iulie și august sunt cele mai potrivite. Depinde foarte mult de .... noroc. Putem spune doar că aceste două luni sunt cele mai aglomerate. Cu toate acestea vremea nu e neapărat cea mai grozavă. Am prins într-un an în luna iulie un frig de am fost nevoiți să mergem la cumpărărturi...

Disneyland Paris – unde ne cazăm?

După ce am discutat despre perioada optimă pentru a vizita parcul și despre cum ajungem în parc , a venit timpul să povestesc puțin și despre cazare. Există numeroase variante de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele. Depinde foarte mult de perioada din an în care vizitezi parcul, de durata vizitei și bineînțeles așa cum spuneam și de buget. Din punctul meu de vedere cea mai avantajoasă din cele mai multe puncte de vedere este cazarea la hotelurile Disneyland Paris Aceasta în cazul în care reușești să prinzi o promoție. Șansele sunt foarte mari să găsești astfel de promoții deoarece ele apar periodic atât pe pagina lor oficială disneylandparis.fr cât și pe paginile revânzătorilor cum sunt vente-prive.com sau   showroomprive.com . Disneyland Paris au 6 hoteluri cu tematici diferite și categorii (stele) diferite Disneyland Hotel – hotel de 5 stele situat efectiv la intrarea în parcul Disneyland unde luxul este la el acasă. Hotel New York ...