Treceți la conținutul principal

Disneyland Paris – unde ne cazăm?

După ce am discutat despre perioada optimă pentru a vizita parcul și despre cum ajungem în parc, a venit timpul să povestesc puțin și despre cazare.
Există numeroase variante de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele. Depinde foarte mult de perioada din an în care vizitezi parcul, de durata vizitei și bineînțeles așa cum spuneam și de buget.
Din punctul meu de vedere cea mai avantajoasă din cele mai multe puncte de vedere este

cazarea la hotelurile Disneyland Paris

Aceasta în cazul în care reușești să prinzi o promoție. Șansele sunt foarte mari să găsești astfel de promoții deoarece ele apar periodic atât pe pagina lor oficială disneylandparis.fr cât și pe paginile revânzătorilor cum sunt vente-prive.com sau  showroomprive.com .

Disneyland Paris au 6 hoteluri cu tematici diferite și categorii (stele) diferite

Disneyland Hotel – hotel de 5 stele situat efectiv la intrarea în parcul Disneyland unde luxul este la el acasă.



Hotel New York – hotel de 4 stele momentan închis pentru renovare până în 2020, care urmează să primească o noua tematică și anume Supereroii Marvel.



Hotel Newport Bay Club – hotel de 4 stele cu tematică maritimă. Acest hotel este situat la aproximativ 15 minute de mers pe jos de parc dar se poate ajunge și cu autobusele ce oferă transfer gratuit.



Hotel Sequoia Lodge – hotel de 3 stele inspirat de parcurile naționale americane. Acest hotel este situat la aproximativ 15 minute de mers pe jos de parc dar se poate ajunge și cu autobusele ce oferă transfer gratuit.



Hotel Cheyenee – hotel de 2 stele cu tematică western. Acest hotel este situat la aproximativ 20 minute de mers pe jos de parc dar se poate ajunge și cu autobusele ce oferă transfer gratuit. O mare parte a hotelului a fost deja renovat și prezintă avantajul mobilierului nou.



Hotel Santa Fee – hotel de 2 stele cu tematică noul Mexic. Acest hotel este situat la aproximativ 20 minute de mers pe jos de parc dar se poate ajunge și cu autobusele ce oferă transfer gratuit.



Puteți vedea mai jos amplasarea hotelurilor față de parc


Tot parte a Disneyland Paris sunt și două resorturi în natură
Davy Crockett Ranch – cazarea se face în bungalouri de diverse tipuri situate în mijlocul naturii. Deși face parte din cazările Disney acestea nu oferă facilitați de transfer spre parcuri. Te poți deplasa doar cu mașina proprie și sunt situate la aproximativ 15 minute de mers cu mașina față de parcuri.



Villages Nature Paris – cea mai nouă facilitate de cazare oferită de Disney ce oferă diverse tipuri de apartamente. Este locația perfectă pentru cei care doresc să îmbine zilele de parc cu zile petrecute în mijlocul naturii. Pentru a ajunge la parc fie vă deplasați cu mașina proprie aproximativ 15 minute fie apelați la transportul în comun (contra cost), durata unei călătorii fiind de aproximativ 25 de minute.



În pachetele Disneyland Paris există și posibilitatea de cazare la hotelurile partenere (8 la număr):

 Radisson Blu Hotel 4*, 


Vienna House Dream Castle Hotel 4*, 

Vienna House Magic Circus Hotel 4*, 

Adagio Marne-la-Valle Val d’Europe 3*, 

Algonquin’s Explorers Hotel 3*, 

Hotel l’Elysee Vall d’Europe 4*, 

Kyriad Hotel 3*, 

B&B Hotel 2*. 


Aceste hoteluri sunt situate la aproximativ 10 minute de parc și oferă transfer gratuit spre parc la anumite ore (nu așa des ca și hotelurile Dinsey). Din păcate aceste hoteluri nu oferă facilitățile suplimentare pe care le oferă primele 6 hoteluri Disney, cel mai important fiind accesul în parc cu 2 ore înainte de deschiderea acestuia pentru public.

Avantajele cazării la hotelurile Disney sunt numeroase
  • distanța față de parc este mult mai mică decât în cazul altor cazări
  • transferul de la hotel spre parc și retur este oferit pe parcursul întregii zile și la intervale scurte de timp
  • beneficiezi de acces în parc cu 2 ore înainte de deschiderea acestuia pentru public
  • cumpărăturile facute în parc îți sunt livrate gratuit în camera de hotel
  • prețul biletelor de intrare în parc este considerabil mai mic. Fiind inclus în prețul cazării nu poate fi cuantificat cu exactitate
  • beneficiezi de parcare gratuită atât la hotel cât și in parc dacă dorești (deși nu merită să te deplasezi cu mașina spre parcuri)

Dezavantaje
  • Nu ai posibilitatea de a servi masa la prețuri decente. Prețurile unei mese la restaurantele hotelurilor fiind foarte mari
  • Trebuie să urmărești constant ofertele pentru a prinde un preț bun
  • pe siteul oficial doar copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate iar pe celelalte 2 siteuri cei sub 12 ani.

Cum am spus această variantă de cazare este preferata mea. Am încercat-o de câteva ori și am fost mulțumiți de fiecare dată.

Era să uit să menționez un detaliu important. Site-ul oficial diferă pentru fiecare țară în parte. Adică o ofertă pe care o găsești dacă te loghezi ca cetățean francez s-ar putea să nu o găsești dacă te loghezi ca cetățean italian. În schimb dacă te loghezi ca cetățean britanic s-ar putea să găsești o cu totul altă ofertă mult mai avantajoasă.

Există o multitudine de tipuri de oferte. Dintre acestea cele mai importante sunt
  • copiii sub 7 ani sunt cazați gratuit și primesc bilete de intrare în parc gratuit (12 ani pe vente-privee)
  • 35% reducere la cazare și biletele de intrare în parc
  • 25% reducere la cazare și biletele de intrare în parc și la demipensiune

Așadar trebuie să faceți mai multe simulări pentru a găsi oferta care vi se potrivește cel mai bine.


Cazarea în afara parcului
Există mii de variante de cazare în afara parcului la hoteluri, aparthoteluri sau chiar la persoane private. Aceste cazări sunt teoretic mult mai ieftine decât cazarea la hotelurile oficiale. De ce spun teoretic? Pentru că atunci când adunăm la prețul cazării, prețul biletelor de acces în parc, prețul transferului spre parc (fie autobus fie combustibil la mașina proprie), prețul parcării dacă ne deplasăm cu mașina personală s-ar putea să ajungem la o sumă mai mare. Nu neapărat. Depinde de cât timp stăm în parc și de prețul biletelor de intrare.
Avantajele acestui tip de cazare
  • Pretul redus al cazării
  • Sunt situate de regulă în zone cu magazine și restaurante și economisești la masă
  • Unele oferă transfer gratuit spre parc

Dezavantaje
  • Pierzi timp în deplasarea spre parc. Uneori traficul în zonă poate fi infernal
  • Platești parcarea dacă nu ai abonament, minim 25 euro pe zi
  • Nu beneficiezi de cele 2 ore extra de acces în parc


Am încercat  acest  tip de cazare în Vall d’Europe deoarece am avut ocazia de a cumpăra bilete de acces în parc la preț foarte mic. Hotelul de 3* în care am stat a avut toate dotările necesare unui sejur reușit inclusiv o piscină în care te puteai relaxa după o zi plină. Avantajul a fost faptul că puteam servi cina la restaurantele din zonă la preț mult mai mic decât o cină în interiorul parcului. Dezavantajul cum spuneam mai sus a fost faptul că nu ne puteam bucura de cele 2 ore extra până la deschidere parcului și ni se permitea accesul doar de la ora 10. Am constatat că e un dezavantaj după ce ne-am cazat la hotelurile lor. Alt dezavantaj a fost orarul de funcționare al autobusului care făcea transferul spre hotel și spre parc. Acesta avea ore fixe cu distanțe mari între curse și nu funcționa între 11 și 16 pentru a fi nevoit să servești prânzul în parc.

Pentru cazări la distanță mare de parc unde intră și cazarea în Paris există varianta de a ajunge în parc cu trenul. Gara Marne-le-Valee este situată aproape de intrarea în parcuri. Din Paris puteți folosi linia RER A
Dezavantajul major al acestei variante este durata mare de transfer și costul biletelor de tren.
Este o varianta optimă doar în cazul în care alegi să vizitezi parcul pentru 1 sau maxim 2 zile.

Urmează curănd: Bilete sau abonamente?



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce „trebuie să știi” atunci când călătorești în Egipt

De curând m-am întors dintr-o superbă vacanță în Egipt (asta dacă fac abstracție de un incident avut cu paza hotelului și oamenii touroperatorului ETI, despre care probabil ați citit deja) petrecută alături de familie și un grup numeros de prieteni.  Înainte de a pleca am citit destul de mult deoarece Egiptul este o țară în care trebuie să mergi pregătit din mai multe puncte de vedere. Am să vă împărtășesc și vouă ce am aflat. Să o luăm cu începutul PASAPORTUL    În Egipt se poate intra doar cu pașaportul electronic. Unii zic că e posibil și cu cel temporar dar eu zic să nu riscați dacă nu e neapărată nevoie. Foarte important este să fiți atenți la valabilitatea pașaportului care trebuie să fie de minim 6 luni de la data întoarcerii în țară. Altfel ar putea să vă treziți că vă este refuzată îmbarcarea la controlul de la check inn. Pentru detalii suplimentare legate de condițiile de călătorie puteți accesa site-ul MAE . VIZA Este primul lucru pe

Egipt - excursii optionale din Hurghada

Egiptul, pe lângă mare, soare și plaje cu nisip fin ne oferă multe alte activitați de petrecere a timpului liber. Dacă alegi Egiptul doar pentru a sta în resort, nu te aștepta să primești ceea ce primești de la un resort din Turcia de aceiași categorie și la același preț. Să spunem lucrurilor pe nume resorturile din Egipt sunt net inferioare celor din Turcia când vine vorba de calitatea serviciilor pe care le oferă precum și la curățenie. Chiar dacă aceste resorturi sunt spectaculoase, camerele sunt spațioase de-a dreptul imense micile detalii fac diferența. Unul dintre acestea ar fi mâncarea care este mult mai slabă calitativ și mai puțin diversificată. Nu vei muri de foame cu siguranță pentru ca ai de unde să alegi din zecile de feluri oferite dar condiția este să nu fii foarte pretențios.  Alt aspect este divertismentul care este slăbuț iar în unele locații chiar inexistent sau contra cost. Așadar dacă mergi în Egipt doar pentru a sta în resort s-ar putea să te întorci deza

Disneyland Paris – cum ajungem?

Cum ajungem la Disneyland Paris? Ca să răspundem la această întrebare trebuie întâi să analizăm de unde venim, ce distanță avem de parcurs și foarte important de ce buget dispunem. Avionul Este celmai rapid mijloc de transport până în Paris sau aproape de acesta. Parisul este înconjurat de 3 aeroporturi. Charles de Gaulle – este cel mai mare aeroport și cel mai aproape de parcul Disneyland. Are 7 terminale deci trebuie să fii foarte atent la detalii. Aici zboară în general companiile de linie.   Este situat la aproximativ 35-50 km de parc, funcție de varianta de traseu aleasă. Fiind atât de mare este recomandat ca la check inn să vă prezentați cu 3 ore înainte deoarece sunt șanse mari să nu reușiți să efectuați check inn-ul la timp mai ales că majoritatea companiilor utilizeaza deja self check inn. Adică, te ocupi singur de cântărirea bagajelor, etichetarea acestora și expedierea lor pe bandă.   Prima dată când am efectuat self check inn am avut oarec

Barcelona văzută într-o săptămână

Să vă spun cum a decurs vizita noastră de o săptămână în Barcelona. Am plecat de pe aeroportul din Timiăoara cu o întârziere considerabilă din cauza condițiilor meteo. Noi am fost printre cei norocoși (deși călătoream cu o cursă low cost – Wizzair ) deoarece cu jumătate de oră înainte de a pleca noi, o cursă a unei companii a fost anulată). În aeroportul din Barcelona, deși era trecut de ora 1 (ora lor) încă circula autobusul 46 care a venit primul așa că nu am mai așteptat cursa A1 (cursa specială de aeroport). Am plătit 2 euro de persoana direct șoferului, deoarece la acea oră nu găseam chioșcuri deschise de la care să achiziționăm bilete T10. Drumul a fost în sistem formula 1, așa că am ajuns foarte repede în Placa dEspanya unde era situat hotelul nostru. Pentru prima zi, am ales să vizităm Montserrat . Trenurile pleacă din stația de tren Placa Espania din oră în oră la și 38 de minute. Noi l-am prins pe cel de la 8.38. În gară există automate de bilete care iți dau

Disneyland Paris – bilete sau abonamente ?

Cum spuneam în postarea precedenta, din punctul meu de vedere cea mai rentabilă variantă este cea a cazării la hotelurile parcului deoarece aceste pachete oferă și intrarea în parcuri. Dacă ai ales o cazare în altă parte ai nevoie de bilete de acces în cele 2 parcuri. Există o mulțime de variante. Pentru a vedea care variantă de bilet ți se potrivește cel mai bine sau este cea mai rentabilă trebuie să știi cât timp ai la dispoziție sau mai bine zis câte zile vrei să petreci în parcuri. BILETE Biletul de 1 zi este rentabil în momentul în care timpul tău este limitat și nu poți sta mai mult de 2 zile. Acest bilet se găsește în 2 variante. Varianta 1 zi/1 parc – permite vizitarea unui singur parc la alegere într-o zi sau varianta 1 zi/ 2 parcuri care permite accesul în ambele parcuri în aceiași zi. Acest bilet poate fi achiziționat online sau la poarta parcului iar prețul lui diferă funcție de ziua în care se face accesul în parc. Există 3 perioade aferente ce

Disneyland Paris – când anume mergem și cât stăm în parc ?

Am fost întrebată de mai multe ori despre Disneyland Paris, despre detalii organizatorice, când este cel mai potrivit să vizităm, cât timp alocăm acestui parc, unde ne cazăm , cum ajungem în  parc, etc. Am să încerc să răspund acestor întrebări în următoarele rânduri și următoarele articole. Când anume mergem? Disneyland Paris este deschis pe parcursul întregului an așadar putem merge oricând avem posibilitatea. Totuși ar fi bine să ținem cont de vacanțele școlare ale elevilor din Franța când parcul este extrem de aglomerat. Această aglomerație se transformă în timp pierdut la cozi în loc să te bucuri de atracții. Vremea este schimbătoare în ultimii ani așadar nu mai putem spune că lunile iulie și august sunt cele mai potrivite. Depinde foarte mult de .... noroc. Putem spune doar că aceste două luni sunt cele mai aglomerate. Cu toate acestea vremea nu e neapărat cea mai grozavă. Am prins într-un an în luna iulie un frig de am fost nevoiți să mergem la cumpărărturi de