Treceți la conținutul principal

Disneyland Paris – cum ajungem?


Cum ajungem la Disneyland Paris?

Ca să răspundem la această întrebare trebuie întâi să analizăm de unde venim, ce distanță avem de parcurs și foarte important de ce buget dispunem.

Avionul
Este celmai rapid mijloc de transport până în Paris sau aproape de acesta.

Parisul este înconjurat de 3 aeroporturi.


Imagini pentru air france


Charles de Gaulle – este cel mai mare aeroport și cel mai aproape de parcul Disneyland. Are 7 terminale deci trebuie să fii foarte atent la detalii. Aici zboară în general companiile de linie.  Este situat la aproximativ 35-50 km de parc, funcție de varianta de traseu aleasă.
Fiind atât de mare este recomandat ca la check inn să vă prezentați cu 3 ore înainte deoarece sunt șanse mari să nu reușiți să efectuați check inn-ul la timp mai ales că majoritatea companiilor utilizeaza deja self check inn. Adică, te ocupi singur de cântărirea bagajelor, etichetarea acestora și expedierea lor pe bandă.  Prima dată când am efectuat self check inn am avut oarecare emoții să nu greșim și să nu ne expediem bagajele în altă parte dar nu este complicat de fel. Trebuie doar să fii atent.

Cum spuneam aici zboară în general companiile de linie care oferă prețuri mai mari la bilete decât cele low cost. Cel puțin teoretic. Dacă luăm în calcul faptul că ele îți oferă o masă la bord, un bagaj de cală inclus, etc s-ar putea să constați că în unele perioade un bilet la o companie de linie poate fi mai ieftin decât la una low cost. Asta în cazul în care nu te mulțumești să îți înghesui toate hainele într-un rucsac și să mananci sandwichul adus de acasa. Depinde și dacă îți cumperi biletul la promoție sau nu.
Din București există mai multe linii aeriene care fac legătura cu acest aeroport, cele mai folosite fiind AirFrance și Tarom. Din vestul țării (din Timișoara mai exact) poți ajunge pe acest aeroport doar cu escală. Una dintre variante este LUFTHANSA cu escală în Munchen (cel mai mic preț găsit de mine pe această variantă a fost de 66 euro de persoană). O altă variantă este TAROM cu escală în București.

Din acest aeroport dacă ești cazat la Hotelurile Disney ai posibilitatea de a folosi Magical Shuttle. Este un autobus care face legatura între aeroport și hoteluri fără opriri suplimentare economisind astfel timp. Nu este varianta cea mai ieftină dar este una din variantele practice. Costul la momentul actual este 23 de adult și 10 pentru un copil. Detalii despre costuri și orar găsiți aici.


TGV-ul – este un tren de mare viteză ce oferă cea mai rapidă metodă de transport între terminalul 2 al aeroportului și parc în mai puțin de 12 minute. Prețul pentru un adult pleacă de  la 19 euro dar diferă funcție de dată, oră și alți factori. Copiii platesc 50% din preț. Stația la care se coboară este Marne-la-Valee / Chessy. Dezavantaj față de varianta precedentă va trebui să apelezi la autobusul care te duce de la parc (gară) înspre hotel. Această variantă merită în momentul în care nu ești cazat la unul din hotelurile parcului.


Imagini pentru tgv train



RER- ul este trenul obișnuit. Prețurile sunt mult mai mici decât la TGV dar și durata de transfer este mai mare datorită faptului că acestea opresc în mai multe stații și circulă cu viteză mult mai mică. Nu există linie directă de RER între acest aeroport și parc deci trebuie schimbată linia la un moment dat. Din aeroport se ia RER B până în stația Chatelet Les Halles de unde se schimba cu RER A până la Marne-la-Valee / Chessy





TAXI-ul – varianta cea mai comodă pentru a ajunge la hotelurile din jurul parcului și nu numai, deoarece te lasă exact la recepția hotelului dar și cea mai scumpă. Prețul poate ajunge undeva la 70-90 euro. Aici câteva detalii despre tarife.



Orly – următorul aeroport ca mărime pe care operează în general curse low cost. Este situat la aproximativ 50 km de parc.

Magical Shuttle face legătura și cu acest aeroport. Costul la momentul actual este 23 de adult și 10 pentru un copil. Detalii despre costuri și orar găsiți aici.

Poți folosi de asemenea RER-ul, Taxiul precum și transferul privat despre care am să povestesc mai jos.



Beauvais – este un aeroport situat la distanță destul de mare de Disneyland Paris, aproximativ 130 km. Aici operează foarte multe companii low cost. Din Timișoara avem zboruri directe prin Wizzair.
Chiar dacă prețul biletelor de avion este mult mai mic decât spre celelalte doua aeroporturi, costurile de transfer nu sunt de neglijat și pot crește considerabil costul transportului.
Pe lângă faptul că distanța este foarte mare, nu există nici curse directe spre parc exceptând transferurile private.
Inclusiv Magical shuttle circulă doar în varianta de transfer privat. Mai multe detalii aici.

Dacă prima voastră oprire este în Paris atunci acest aeroport este o alternativă acceptabilă. Există varianta transferului cu AUTOBUSUL spre Paris cu o durată a cursei de aproximativ 1 oră si 15 minute. Orele de plecare ale acestor autobuse sunt legate de orele de aterizare / decolare ale avioanelor iar preturile sunt de 15,9 euro e sens sau 29 euro dus-intors dacă achiziționezi biletul online respectiv 17/35 euro pentru bilet cumparat din autobus. Pentru copii pretul biletului este 9,9 euro online sau 17  euro din autobus pe sens. Prețuri actuale și orar de transport aici.
În prima noastră vizită în Paris am apelat la acest mijloc de transport în comun. Autobusele sunt curate și punctuale. Cu toate acestea dacă trebuie să ajungi la Disneyland trebuie să ajungi din stația Porte Maillot unde opresc aceste autobuse, cu metroul până la gară iar de acolo să iei trenul RER A spre parc. Destul de multe transferuri dacă ai după tine bagaje și copii.
Prețul unui bilet de tren din Paris catre Disney (zona 1-5) este de 7,6 euro pentru un adult respectiv 3,8 euro pentru un copil mai mic de 9 ani. Dacă îmbinați vizitarea parcului Disney cu vizitarea Parisului atunci pentru această deplasare puteți folosi și cardul Paris Visite (dacă e achiziționat inclusiv pt zona 5), cardul Navigo Decouverte sau Ticket Mobilis.
Durata unei călătorii din Paris spre Parcul Disney este de 39-45 minute

Alte variante de a ne deplasa de la aeroport spre parcul Disneyland valabile si pentru celelalte aeroporturi ar fi

TRANSFERUL PRIVAT – o variantă practică, comodă dar nu tocmai ieftină dacă sunteți puține persoane dar rentabilă în cazul în care sunteți mai mulți. Noi am apelat la această variantă de 3 ori până acum și am fost mulțumiți de fiecare dată.
Sunt mai multe companii precum și persoane private care oferă aceste transferuri. Prețurile variază funcție de tipul mașinii și numărul de persoane. Deși prețul crește funcție de numărul de persoane, nu crește exponențial și astfel devine mai rentabil cu cât numărul de persoane este mai mare. Rezervarea se face de regulă online. Șoferul te așteaptă la ieșirea din aeroport, te ajută cu bagajele și te duce până la recepția hotelului. Astfel scapi de neplacerile de a muta bagajele dintr-un mijloc de transport în altul.
Un dezavantaj poate fi durata transferului. Pentru a economisi bani, unii șoferi aleg varianta drumurilor europene și astfel timpul de transfer crește foarte mult. Este bine să stabiliți acest aspect din momentul rezervării și să optați pentru transferul pe autostradă.

MAȘINA ÎNCHIRIATĂ – o altă variantă de transfer comodă și practică. Totul depinde de prețul la care reușești să închiriezi mașina. Trebuie să ții cont de faptul că la prețul de închiriere se mai adaugă costul combustibilului precum și  taxele de drum dacă folosiți autostrăzile în Franța.
Dezavantajul major îl constituie costul mare al parcărilor în parc și zona parcului. Dacă sunteți cazați la unul din hotelurile parcului sau dacă aveți abonament pentru intrarea în parc cu parcare inclusă, nu aveți de ce să vă faceți griji. Dacă însă vă cazați la distanță mare de parc și trebuie să vă deplasați cu mașina spre parc, calculați de 2 ori deoarece prețul parcării depășește 25 euro pe zi.
Avantajul cel mai mare îl constituie faptul că vă puteți deplasa cu ușurință în zonă, puteți servi masa la alte restaurante decât cele ale parcului (de ex Vall dEurope) la prețuri considerabil mai mici, puteți cumpăra apă sau alte gustări din supermarketuri la prețuri decente.



O alternativă ieftină uneori ar fi folosirea avionului până în Belgia la Charleroi unde găsești bilete chiar și la 10 euro de persoană pe sens.
De aici până în parc sunt aproximativ 370 km care se pot parcurge în 2 variante.
Mașina închiriată cu prețuri începând de la 15 euro pe zi, dar la care se mai adaugă costul combustibilului precum și  taxele de drum dacă folosiți autostrăzile în Franța.
TGV-ul sau Thalys care oferă curse directe între Bruxelles și Disneyland Paris. Vedeți detalii aici. Dezavantaj este faptul că trebuie să vă deplasați între Charleroi si Bruxelles.
Cu toate că presupune mai multe transferuri varianta de a ajunge în Disneyland Paris prin Belgia poate fi, în unele perioade, cea mai rentabilă.


MAȘINA PROPRIE
Deși la prima vedere pare un drum foarte lung, nu este chiar așa dacă locuiești în vestul țării. Am încercat într-un an și această variantă și ne-am bucurat de ea.
Drumul are o lungime de aproximativ 1.700 km de la ieșirea din țară (Vama Nădlac) și se poate face lejer din 2 bucăți, adică o noapte dormită undeva prin Munchen / Nurnberg (funcție de traseul ales) sau orice altă locație care vă convine. De asemenea, dacă timpul vă permite se pot face opriri pe traseu pentru a vizita și alte obiective dar în acest caz va dura mai mult de 2 zile.
Avantaje – nu ești limitat la bagaje, oprești unde ai chef și de câte ori ai chef. Având mașină proprie te poți caza la distanță de parc și astfel costul cazării poate fi mai mic. Poți servi masa și la restaurante din exteriorul parcului.
Dezavantaje – pierzi 4 zile pe drum, uneori costul poate fi mai mare decât în varianta avion low cost (aproape 400 euro combustibil și taxe de la ieșirea din țară) dar dacă mașina este plină se justifică și se amortizează acest cost.

Urmeaza detaliile despre cazare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce „trebuie să știi” atunci când călătorești în Egipt

De curând m-am întors dintr-o superbă vacanță în Egipt (asta dacă fac abstracție de un incident avut cu paza hotelului și oamenii touroperatorului ETI, despre care probabil ați citit deja) petrecută alături de familie și un grup numeros de prieteni.  Înainte de a pleca am citit destul de mult deoarece Egiptul este o țară în care trebuie să mergi pregătit din mai multe puncte de vedere. Am să vă împărtășesc și vouă ce am aflat. Să o luăm cu începutul PASAPORTUL    În Egipt se poate intra doar cu pașaportul electronic. Unii zic că e posibil și cu cel temporar dar eu zic să nu riscați dacă nu e neapărată nevoie. Foarte important este să fiți atenți la valabilitatea pașaportului care trebuie să fie de minim 6 luni de la data întoarcerii în țară. Altfel ar putea să vă treziți că vă este refuzată îmbarcarea la controlul de la check inn. Pentru detalii suplimentare legate de condițiile de călătorie puteți accesa site-ul MAE . VIZA Este primul lucru pe

Egipt - excursii optionale din Hurghada

Egiptul, pe lângă mare, soare și plaje cu nisip fin ne oferă multe alte activitați de petrecere a timpului liber. Dacă alegi Egiptul doar pentru a sta în resort, nu te aștepta să primești ceea ce primești de la un resort din Turcia de aceiași categorie și la același preț. Să spunem lucrurilor pe nume resorturile din Egipt sunt net inferioare celor din Turcia când vine vorba de calitatea serviciilor pe care le oferă precum și la curățenie. Chiar dacă aceste resorturi sunt spectaculoase, camerele sunt spațioase de-a dreptul imense micile detalii fac diferența. Unul dintre acestea ar fi mâncarea care este mult mai slabă calitativ și mai puțin diversificată. Nu vei muri de foame cu siguranță pentru ca ai de unde să alegi din zecile de feluri oferite dar condiția este să nu fii foarte pretențios.  Alt aspect este divertismentul care este slăbuț iar în unele locații chiar inexistent sau contra cost. Așadar dacă mergi în Egipt doar pentru a sta în resort s-ar putea să te întorci deza

Barcelona văzută într-o săptămână

Să vă spun cum a decurs vizita noastră de o săptămână în Barcelona. Am plecat de pe aeroportul din Timiăoara cu o întârziere considerabilă din cauza condițiilor meteo. Noi am fost printre cei norocoși (deși călătoream cu o cursă low cost – Wizzair ) deoarece cu jumătate de oră înainte de a pleca noi, o cursă a unei companii a fost anulată). În aeroportul din Barcelona, deși era trecut de ora 1 (ora lor) încă circula autobusul 46 care a venit primul așa că nu am mai așteptat cursa A1 (cursa specială de aeroport). Am plătit 2 euro de persoana direct șoferului, deoarece la acea oră nu găseam chioșcuri deschise de la care să achiziționăm bilete T10. Drumul a fost în sistem formula 1, așa că am ajuns foarte repede în Placa dEspanya unde era situat hotelul nostru. Pentru prima zi, am ales să vizităm Montserrat . Trenurile pleacă din stația de tren Placa Espania din oră în oră la și 38 de minute. Noi l-am prins pe cel de la 8.38. În gară există automate de bilete care iți dau

Disneyland Paris – bilete sau abonamente ?

Cum spuneam în postarea precedenta, din punctul meu de vedere cea mai rentabilă variantă este cea a cazării la hotelurile parcului deoarece aceste pachete oferă și intrarea în parcuri. Dacă ai ales o cazare în altă parte ai nevoie de bilete de acces în cele 2 parcuri. Există o mulțime de variante. Pentru a vedea care variantă de bilet ți se potrivește cel mai bine sau este cea mai rentabilă trebuie să știi cât timp ai la dispoziție sau mai bine zis câte zile vrei să petreci în parcuri. BILETE Biletul de 1 zi este rentabil în momentul în care timpul tău este limitat și nu poți sta mai mult de 2 zile. Acest bilet se găsește în 2 variante. Varianta 1 zi/1 parc – permite vizitarea unui singur parc la alegere într-o zi sau varianta 1 zi/ 2 parcuri care permite accesul în ambele parcuri în aceiași zi. Acest bilet poate fi achiziționat online sau la poarta parcului iar prețul lui diferă funcție de ziua în care se face accesul în parc. Există 3 perioade aferente ce

Disneyland Paris – când anume mergem și cât stăm în parc ?

Am fost întrebată de mai multe ori despre Disneyland Paris, despre detalii organizatorice, când este cel mai potrivit să vizităm, cât timp alocăm acestui parc, unde ne cazăm , cum ajungem în  parc, etc. Am să încerc să răspund acestor întrebări în următoarele rânduri și următoarele articole. Când anume mergem? Disneyland Paris este deschis pe parcursul întregului an așadar putem merge oricând avem posibilitatea. Totuși ar fi bine să ținem cont de vacanțele școlare ale elevilor din Franța când parcul este extrem de aglomerat. Această aglomerație se transformă în timp pierdut la cozi în loc să te bucuri de atracții. Vremea este schimbătoare în ultimii ani așadar nu mai putem spune că lunile iulie și august sunt cele mai potrivite. Depinde foarte mult de .... noroc. Putem spune doar că aceste două luni sunt cele mai aglomerate. Cu toate acestea vremea nu e neapărat cea mai grozavă. Am prins într-un an în luna iulie un frig de am fost nevoiți să mergem la cumpărărturi de

Disneyland Paris – unde ne cazăm?

După ce am discutat despre perioada optimă pentru a vizita parcul și despre cum ajungem în parc , a venit timpul să povestesc puțin și despre cazare. Există numeroase variante de cazare pentru toate gusturile și toate buzunarele. Depinde foarte mult de perioada din an în care vizitezi parcul, de durata vizitei și bineînțeles așa cum spuneam și de buget. Din punctul meu de vedere cea mai avantajoasă din cele mai multe puncte de vedere este cazarea la hotelurile Disneyland Paris Aceasta în cazul în care reușești să prinzi o promoție. Șansele sunt foarte mari să găsești astfel de promoții deoarece ele apar periodic atât pe pagina lor oficială disneylandparis.fr cât și pe paginile revânzătorilor cum sunt vente-prive.com sau   showroomprive.com . Disneyland Paris au 6 hoteluri cu tematici diferite și categorii (stele) diferite Disneyland Hotel – hotel de 5 stele situat efectiv la intrarea în parcul Disneyland unde luxul este la el acasă. Hotel New York – h